tisdag 7 maj 2013

Rapport

Jag har kört två pass till med Ponyo hos fåren nu.  Det känns som det första passet gick bäst, hon var mest koncentrerad då.  Nu växlar Ponyo mellan koncentration och att vara mer intresserad av fårbajset. Hon kan börja att gå rakt mot fåren fint och koncentrerat, men så snubblar hon över en hög med bajs och kommer av sig och börjar käka istället. Likadant i flankerna.  Ibland gör hon fina flank-rörelser, där hon verkligen går rakt ut åt sidan, ibland vänder hon upp mot fåren igen och fortsätter i koncentration, och ibland snubblar hon över lite bajs. Slutar flanka, glömmer fåren och börjar käka istället:-)  Ja så ser det ut just nu.  Ibland klarar hon inte att flanka utan skuttar fram emot fåren istället. Jag har valt att bara hålla emot med linan när hon gör så just nu, för hon känns för tillfället väldigt känslig. Vid första passet påpekade jag att det inte var så bra att flyga iväg in mot fåren och då blev hon väldigt osäker,  när vi skulle gå mot fåren igen kikade hon på mig och liksom frågade "ska jag verkligen gå emot dem igen?"

Jag hade tänkt träna med henne varje dag, men eftersom jag tycker att hon känns lite omogen så tar vi det lugnt och tränar lite mer sällan, varannan, var tredje dag får nog räcka.  Vi tar det lugnt och försöker hitta hennes koncentration:-)

Våra nya får känns för tillfället väldigt lugna och lagom! Underbart med otama får som inte kommer på inkallning eller bara går efter en utan att man anstränger sig. När jag körde drivning med Fixa idag fick hon verkligen jobba, de gick inte bara efter mig av sig själva, skönt.

Nu dags att börja plugga, och i eftermiddag blir det lydnadsträning!


2 kommentarer:

Kung Knut sa...

Kan nog vara klokt att ransonera passen lite när hon är så ung. Tänk på att det är viktigt att hon får påverka (flytta) fåren för att bibehålla tändning och koncentration.

Katarina sa...

Det är jag noga med Eva, vi har tom varit ute i stora hagen för att den ska bli mer rörelse på fåren.