tisdag 14 maj 2013

Tävlingsträning på Vaxholms brukshundsklubb

Idag var jag och Ponyohästen och tävlingstränade på Vaxholmsbrukshundsklubb. Vi var fem ekipage som tränade aktivt och ett som endast tränade passivitet, nog så viktigt.  jag tränade ingångar på plan och att hålla kontakt trots tävlingsledare och domare nära inpå som kommenderade och pratade. Det gick helt ok, Ponyo var ganska duktig.

För att få till effektivare träning skulle vi dock behöva vara en eller två stycken till, då får alla tid att värma upp och ner sina hundar utan behöva springa in och vara tävlingsledare för nästa ekipage direkt. Så om du vill vara med någon tisdagkväll, nästa gång är 28 maj och gången därefter den 11 juni, så hojta till. Det är ok om du är medlem i någon grannklubb.

När jag kom hem igen var det Fixas tur att träna lydnad. Hon är såå duktig. Hon har bestämt sig för att minska ner sitt gnällande med ungefär 9/10-delar, vågar inte riktigt tro på att det är något mer bestående, men njuter så länge det varar:-) Fixa är alltid redo och ger sitt yttersta, att träna med mig är det bäst hon vet i hela världen, härliga lilla hund!

Inga kommentarer: