tisdag 18 juni 2013

Okej, på´t igen!

Mot fåren efter att ha tjurat lite på morgonen. Började träna i en lite större fålla. Fick börja med att säga till Ponyo ordentligt eftersom hon hade helt fel attityd! Sen gick det bättre om än lite snabbt, men det felade jag inte för.  Vi tränade "fålla ut" , hon var jätteduktig och låg lugnt kvar när fåren gick ut i 25:an.

Så var det dags för lite fösning, två starter i rad startade hon alldelles för fort, och åter igen fick jag var riktigt bestämd. Resten ab träningspasset startade hon lugnt, och lade sig när jag bad henne!!  Jag släppte runt henne två gånger när jag och fåren hade nära till ett hörn. Hon rundade fint, drev fint och lade sig när vi kommit till hörnet.  Vi tränade också på att få in och sen åter ta ut fåren från fållan ett par gånger. Fin attityd, hög koncentration och inget bajsätande!

Fixa stackarn skulle få valla i stora hagen, det gick sådär.  Gräset är alldeles för högt vilket försvårar det hela.  Hon ser inte fåren om hon ligger ner och fåren ser inte henne på vissa ställen. Hoppas vi kan få gräset klippt snart.

Inga kommentarer: