söndag 16 juni 2013

Unghunden

Det är spännande att ha unghund, se hur hon utvecklas och vilka faser hon går igenom. Faschineras över hur olik Fixa hon är i vallningen, jämfört med hur Fixa var som unghund menar jag.  Ponyo är så cool med fåren här hemma, hon gör mycket fint och lyssnar bra på mig. Fortfarande passar hon på att äta bajs när tillfälle erbjuds, Fixa var i samma ålder så het på fåren att hon inte såg någonting annat. Idag släppte jag runt henne i 25:an för första gången och Ponyo var hur lugn som helst.  Först lade hon sig när hon märkte att jag hade hamnat på andra sidan om fåren, men när jag började backa reste hon sig och drev dom lugnt.  Stundtals är hon jättefokuserad men även nu kan hon ibland ta sig en tugga bajs eller två i farten.  Kanske behöver hon lite större utmaningar nu, svårt att veta.

I lydnaden är det tvärtemot, helt plötsligt har hon taggat till nåt enormt så jag har tillfälligt fått backa i träningen. Jag släpper inte igenom något hets!! Hon har lätt för att skälla när vi tränar ingångar i fart på lite avstånd. Känns jobbigt att fela när allt är snyggt förutom skallet, men jag tror att jag tjänar på att vara stenhård i längden.

Fixa och jag är igång ordentligt med lydnaden igen, det känns roligt.  Idag blev det fem minuter frittfölj utan belöning. Jag jobbar om ställandena till hoppstå så det jobbar vi också med. Börjar bli dags att kika i tävlingskalendern snart...

Inga kommentarer: