lördag 20 juli 2013

Sommar


Jag njuter av sommaren allt vad jag kan. Av havet, familjen, trädgården, hundarna, kompisar och mysiga grillkvällar. Dagen brukar avslutas med ett dopp i havet och ungefär varannan dag så vallar jag med både Fixa och Ponyo. Lydnaden ligger på is för Ponyo, i sommar kör vi bara vallning och hon har utvecklats mycket. 

Ponyo visar så mycket fint i vallningen, fin koncentration och fina rörelser, hon gör mycket bra men inte nödvändigtvis när jag vill att hon ska göra dem. Flanker som Ponyo tar initiativet till blir oftast väldigt fina speciellt till höger, men när jag försöker få henne att flanka blir det ofta för tight och för snabbt.  Hon startar ofta fint och lugnt men tenderar sen att vara för snabb och för på, lite väl het helt enkelt. Inget bajsätande längre mao.  

Hon är väldigt lugn  i vissa situationer och jag kan be henne att gå bara ett par steg och sen lägga sig igen,  då rör hon sig jättelugnt och fint.  Hon har dessutom ett härligt självförtroende med fåren även i trängda situationer.  Men att alltid lyssna på mig och vara sansad det behöver hon träna på. Och jag behöver träna på att få henne att gå långsammare utan att behöva lägga henne ner hela tiden, blir mycket av den varan just nu. 

De sista dagarna har Anna med Rock varit med i hagen, och det är alltid roligt med sällskap. Idag blev det ett förmiddagspass med Anna och sen lite kvällsträning med Peder, och imorgon ska vi ses hos fåren klockan elva igen. Nu är det snart filmtajm.
Tjingeling!

2 kommentarer:

Lydia sa...

Känner igen det där. Jag tycker att det är jättesvårt att hitta "lugnhetsknappen"

Erica sa...

Unghundar och lugn går helt enkelt inte ihop, känner igen mig i det du skriver =)