torsdag 8 augusti 2013

Astrid Lindgrens värld, Öland, Österlen, Hunden äter, Vallning, maktkamp i fårhagen, frustration och framgång!

Nell med favoritsysslingen Esmeralda på Astrid Lindgrens värld!

Vi hade underbara dagar tillsammans med min kusin Mårten och hans familj.Så kul att ses!

Mina favorittjejer på en sten mitt på Alvaret på Öland, Extra stackarn fick dock stanna hemma med mina föräldrar pga platsbrist i bilen.
Talludden på Öland

Tjejerna fick pröva windsurfing med Peder som instruktör.
Oj vilken härlig sommar vi har haft! Nu har jag tänt lite ljus och lyssnar på regnet utanför. Ett varmt och välbehövligt sommarregn. I vaxholm har solen lyst nästan varje dag och temperaturen har legat över tjugo grader i flera veckor. Under de regniga dagarna för ett tag sen prickade vi in solen på Öland och sen på Österlen.

Tjejerna har badat flera gånger per dag och hundarna med, och även jag har doppat mig då och då:-)   Middagarna har intagits utomhus och parasollet har behövt fällas upp så att det inte ska bli för varmt!  Härligt! Jag älskar värme och sol, enda nackdelen är att det är svårt att valla. Det har blivit sena kvällsvallningar när temeraturen tillåtit oss att motionera fåren lite.

På Ponyofronten kämpar vi på i hagen. Sista kurstillfället hos Eva tyckte hon att jag kunde ställa mer krav på Ponyo och vara bestämdare. Nu har jag haft ett par pass där jag har krävt att hon ska lyssna och inte agera för självständigt. Jag tror att det gå framåt, men det är emot min natur att vara hård och sträng i hundträningen, klickertränare som jag är.  Jag fortsätter med samma strategi en vecka till och utvärderar därefter.

Och kors i taket, Ponyo äter! Hon glufsar i sig sitt torrfoder hårt med lite vatten på. Hon rensar skålen. Ponyo och Fixa har ju haft en liten konflikt kring maten då båda stått och vaktat sina matskålar och ingen har ätit, jag har testat att låta dem äta i olika rum, och att jag går ut med Ponyo och hon får äta på altanen, men det har inte funkat. Nu ger jag Extra och Fixa mat och går sen upp på vårt berg bkom huset och sätter ner atskålen där. Och simsalabim, hon äter! Så skönt!

1 kommentar:

Anna, Juni och Rock sa...

Låter som att ni haft det riktigt bra! Söta tjejer du har, både människotjejerna och hundtjejerna!

Klart vi vill valla!!! I helgen ska jag tävla agility både lör och sön. Men annars kan jag ju typ när som helst :)