måndag 23 september 2013

Ponyo har bott här i ett år!

Och dagen till ära försökte jag lägga ut en vallningsfilm här, men se det gick inte. Kanske är den för lång?  Gick inte att ladda ner den till youtube av någon anledning.

Ponyo har en vilja av stål och det blir lätt maktkamp i fårhagen. Idag har vi tränat två pass, där vi har jobbat med flanker, att hålla ut ordentligt, att inte tjuvstarta och att inte ta några extravarv av bara farten har stått på schemat. För att få det att fungera som bäst måste jag vara väldigt bestämd och konsekvent, annars tar hon sig friheter. Idag har det varit långlina på för att minimera felen.

Hemma är hon lätt som en plätt, gillar barnen, speciellt Nell som hon verkligen är kompis med!  Lagom till ett årsdagen slutade hon plötsligt att sova i våra sängar och ligger nu oftast i sin bur. Hon skrattar och visar tänderna när hon hälsar och är en riktig kelmaja. Hon hänger med på springturer, till stallet och när jag hämtar tjejerna i skolan. En mysig familjehund helt enkelt!

Jag har svårt att få tiden att räcka till med alla hundar och barn och därför har vi skyndat långsamt, nu räcker tiden bara till för vallning, lydnaden får vi ta upp i inte när fåren inte längre är kvar.  En härlig liten kompis helt enkelt!

3 kommentarer:

Petra sa...

Kul att läsa och hoppas du lyckas få upp filmen!
Meddela om du vill ha sällskap i fårhagen någon helg. :)

Erica sa...

Hon verkar jättemysig och kul att hon får jobba med både vallningen och vara familjehund =)

jenny sa...

Saknar dina rader. Kram