Extra


Extra, eller Miss Mallorys Hot Stuff som hon egentligen heter är en åttaårig Flatcoated retriver tjej. Hon kommer ifrån kennel Miss Mallorys som ligger i Oskarsström 1,5 mil norr om Halmstad. Extras mamma är brukschampion och dessutom viltspårs och utställningsschampion. En riktig supertik!

Extra är en lugn och sansad flatte, som kan ta det lugnt när det inte är hennes tur att jobba. Hon är genomsnäll och älskar att träna med både matte och husse. Precis som de flesta flattar är hon väldigt glad i både människor och andra hundar.


Vi i familjen brukar kalla henne den perfekta singelhunden. Ingen kan känna sig ensam med Extra i närheten. Hon är den keligaste hund vi har haft. Många hundar vill gärna gosa och bli klappade en stund, men går sen sin väg. Extra ligger gärna och myser hur länge som helst, gärna med täcke på sig! Förutom att träna har Extra ett mindre trevligt intresse, nämligen bajs! Det är bra till mycket, man kan äta bajs eller rulla sig i det.

Meriter

Extra är startad i tävlingslydnad två gånger, en gång i ettan och en gång i tvåan. Nu är hon förtidspensionerad i tävlingslydnad mot sin vilja för att den dumma matten tycker att det är roligare att tävla med bordercollien.

Klass 1 Tierps BK 2007-01-06 185,5 poäng 1 pris 1:a placering
Klass 2 Linköpings BK 2007-02-10 189,5 poäng 1 pris 1:a placering


Med husse Peder har Extra startat på jaktprov vilket har resulterat i förstapris i både nybörjare- och öppenklass. Extra följer även med husse på riktig fågeljakt när tillfälle bjuds. Hon fungerar jättebra tack vare sitt lugn.