FixaI skrivande stund har Fixa just fyllt fyra  år. Hon heter egentligen WindAnns Cattis och kommer från kennel WindAnns i Storvreta utanför Uppsala. Fixa har blivit precis så som jag hoppades att hon skulle bli. Fixa är både grymt rolig att träna med, hon orkar hur mycket som helst och tröttnar aldrig, samtidigt är hon världens goaste familjehund. Hon älskar våra barn, är världens keligaste och har inga som helst problem att koppla av trots att det tidvis är ganska stökigt hemma hos oss med barn som leker och stojjar.Fixa är en väldigt pratig hund. Hon gnäller, ylar,pratmorrar och uttrycker sina känslor med allehanda ljud titt som tätt. Tyvärr har hon även svårt att hålla tyst i lydnaden. Jag har jobbat mycket med gnällandet men har gett upp tanken på att hon ska vara helt tyst i lydnaden. Det känns tyvärr inte realistiskt.

Fixa klarade championatet på sex raka tävlingar i klass ett till elit. 2010 blev hon uttagen till talangtruppen i lydnad, och vi har varit med på fyra talangläger. Till SM 2012 hade vi ett snitt  på 291,8 vilket hade räckt till att få en plats. Men på grund av en miss med anmälningen fick vi tyvärr inte starta.


Foto Malin Wijk

Ett år efter det att Fixa flyttade hem till oss så blev jag även fårägare. Numera har vi sju ulltottar med mycket gotlandsfår i sig. Vi tränar vallning för fulla muggar och jag hoppas att Fixa blir godkänd vallhund i år.


Tävlingar klass ett till championat


Klass ett  191 poäng och andra placering, Gnesta-Trosa BK
Klass två 195,5 poäng och första placering, Hölö-Mörkö  BK
Klass tre  268,5 poäng och första placering ( noll på sättande under gång),  Vällingby BK
Klass elit   258 poäng  och första placering ( noll på vittring), Linköpings BK
Klass elit 292,5 poäng och första placering, Söderköpings BK
Klass elit 290,5 poäng och första placering, Olandstraktens BK

Inga kommentarer: