Om mig


När jag var sju år köpte jag min första hundsport, letade rätt på radannonserna och ringde själv upp en Westieuppföare. Jag kommer fortfarande ihåg vad kenneln hette, Nyckelpigans. Personen som svarade frågade lite försiktigt om hon möjligtvis inte kunde få prata med mina föräldrar, motvilligt gick jag med på det. Min mamma föklarade sakligt att här skulle det inte köpas någon hund.

Istället blev det hamstrar, marsvin, undulater, ja och så red jag förstås och gick ut med grannarnas hundar. När jag gick i tvåan åkte jag på hundläger i Blå stjärnans regi. I en hel vecka fick jag ha borderterriern Lizzie som min alldelles egna, och lyckan var fullständig. När jag en vecka senare var tvungen att lämna tillbaks henne var jag inte lika lycklig...

När jag gick i sexan gav mina föräldrar tillslut efter för allt tjat. I SvD hittade vi en annons på Goldenvalpar och åkte dit för att titta. Samma eftermiddag kom vi hem med sjuveckorsvalpen Molly. Hundköpet gjordes väl inte direkt efter regelboken, vi hade inte ens ett koppel eftersom vi bara skulle åka för att titta.

Molly och jag gick kurser, tävlade lydnad och hade underbart kul tillsammans. Tyvärr fick hon cancer  och blev därför bara sju år gammal, men oj vilka roliga år det var. Tilsammans med Emma som fick en cockerspaniel nästan samtidigt prövade vi på det mesta inom hundsporten ock åkte på läger tillsammans.

Det var också då jag blev medlem i Täby Hundsällskap, och det var genom dem som jag senare utbildade mig till instruktör. I Täbyhundsällskap höll jag kurser i femton år innan jag vågade mig ut på egna ben. Det har blivit kurser främst vardagslydnadskurser i egen regi. I tre år arbetade jag med  med hundar på heltid. Nu utbildar jag mig till lärare för förskoleklassen-årskurs tre. Det är verkligen spännande och intressant!

Efter Molly blev det två tollare, Moses och Asti. Även med dem blev det mycket tävlingsydnad. Om Extra och Fixa, mina nuvarande hundkompisar kan man läsa mer på deras egna sidor.

 Förutom hundar och djur så älskar jag att resa och att hänga med min härliga familj. I mitt nästa liv skulle det inte förvåna mig om jag blev trädgårdsnörd.

Relevanta utbildningar:
1992: Anders Hallgrens instruktörsutbildning
1995: Psykologistudier på college i Los Angeles
1997-2001: 120 poäng i psykologi, pedagogik och sociologi vid Stockholms universitet.
2007: Canis hundskolas ettåriga klickertränarutbildning
1993-20012:Diverse kortare vidareutbildningar inom hund. För instruktörer som
tex Eva Bodfält och Maria Brandel.

Om du vill komma i kontakt med mig så maila mig gärna till fiskaregatan 13@hotmail.com

Bästa Hälsningar
Katarina Carlsson-Margell